Δήμος Αγιάς: Για άλλη μια φορά ο τόπος μας χωρίς γαλάζιες σημαίες

Στην ανακοίνωση τονίζονται επίσης τα εξής: “Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Παπαστεργίου, «Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματιών και των πολιτών.»

Η διαδικασία της βράβευσης μιας ακτής με γαλάζια σημαία, σίγουρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλά. Απαιτεί οργάνωση, ελέγχους ποιότητας υδάτων, καθαριότητα, απαγόρευση ελεύθερης κατασκήνωσης, ενημέρωση για την ποιότητα των νερών, ναυαγοσώστες και άλλα πολλά. Μα το κυριότερο που απαιτεί είναι η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, κράτους, τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών. Φαίνεται πως στον τόπο μας αυτή η συνεργασία είναι εκτός ατζέντας. Το ίδιο έγινε και με  την συγκρότηση της επιτροπής για τα προβλήματα των αγροτών εν μέσω πανδημίας, όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Η Δημοτική αρχή θα έπρεπε από μόνη της να εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε υπό την καθοδήγησή της να μπορούν όλοι οι προαναφερθέντες μέσα από συνεργατικές δράσεις να δημιουργήσουν υπεραξία για τον τόπο μας. Να προβάλλουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που εμείς δικαίως καυχιόμαστε ότι έχουμε και που όμως οι άλλοι δεν γνωρίζουν. Η περιοχή μας έχει να δείξει  την μεγάλη ακτογραμμή της και τα καθαρά νερά της αλλά αντίθετα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυσφημιζόμαστε καθημερινά για την ανοργανωσιά, την ελλιπή καθαριότητα και τις κακές υπηρεσίες.

Μας αρέσει ή όχι, δεν αρκεί μόνο το «να είσαι». Πρέπει και «να φαίνεσαι». Ο Δήμος Αγιάς ούτε φέτος έκανε κάποια προσπάθεια για να αναδείξει μέσα από το παγκόσμια αναγνωρισμένο πρόγραμμα της Γαλάζιας σημαίας τις ομορφιές των παραλίων μας σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς δήμους. Πριν από 2 χρόνια περίπου ο Δήμαρχος Αγιάς μας είχε πει ότι δεν συμφωνεί πλέον με το πρόγραμμα αυτό και επομένως δεν συμμετέχει. Δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή… Αντίθετα σπαταλά θέσεις συμβούλων για τον τουρισμό σε προεκλογικά ρουσφέτια.

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να αθροίζονται πολλά άλλα προβλήματα, ίσως μάλιστα πιο σημαντικά. Η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου δεν φαίνεται να τελειώνει πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν και μάλλον πάει για το  φθινόπωρο. Θέσεις για τους κάδους σκουπιδιών δεν έχουν προβλεφθεί ενώ αμφιλεγόμενη θεωρείται και η διαχείριση των όμβριων. Η ανάπλαση της οποίας μέχρι και μακέτες είχαμε δει προεκλογικά, δεν φαίνεται να ξεκινάει στο εγγύς μέλλον. Οι μακέτες και οι μελέτες, ως δια μαγείας, δεν υπάρχουν πια. Σαν να μην έγιναν ποτέ. Κι αυτό το έργο μετατίθεται στο μέλλον μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Η γέφυρα των Τεμπών κλειστή για επισκευές. Η πρόσβαση των βόρειων εκδρομέων από τον κόμβο Πυργετού, για ακόμη μια χρονιά παραμένει αδύνατη, με ότι συνεπάγεται για την προσέλευση τουριστών. Κάποιοι κάτοικοι της Βελίκας έχουν αποκλειστεί από τα σπίτια τους επειδή δεν προβλέφθηκε κάποια πρόσβαση όταν σχεδιάστηκαν οι γέφυρες, ενώ η γέφυρα στο Πουρί φαίνεται να πάει πολύ πίσω. Πολλές οι προσπάθειες της περιφέρειας για να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά φαίνεται πως στον τόπο μα κάτι δεν δουλεύει σωστά. Για άλλη μια φορά, εμείς, πέρα από την αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική  και τις προτάσεις μας,  εκφράζουμε την θλίψη  και την ανησυχία μας.”

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις