Οι μπαταρίες…συνεδριάζουν

 

 

 

 

 

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) Συσσωρευτών Re-Battery AE, διοργανώνει θεματική εκδήλωση με θέμα: «Ο οικονομικός χώρος της μπαταρίας από την εισαγωγή μέχρι την ανακύκλωση» σήμερα Τρίτη από τις 2.30 ως τις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα Τερψιχόρη Β’ του ξενοδοχείου Χίλτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Capital & Vision.
Στην εκδήλωση της Re-Battery AE αναμένεται να συνυπάρξουν για πρώτη φορά εκπρόσωποι απ’ όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στο ρεύμα των συσσωρευτών, εταιρείες Εισαγωγής συσσωρευτών και αυτοκινήτων, συλλέκτες, ανακυκλωτές και επισκευαστές Αυτοκινήτων.
Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη δράσεων συντονισμού για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας στο χώρο, σε συνδυασμό με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του κοινού για την περιβαλλοντική διαχείριση του αποβλήτου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων.
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση οι οποίοι προέρχονται από τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΑΝ, Ε.Ο.ΑΝ., ΚΕΕΕ, κ.λ.π.) αλλά και άλλα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα κληθούν ν’ απαντήσουν για τα μέτρα πολιτικής που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του οικονομικού χώρου και την διασφάλιση της νομιμότητας στην περιβαλλοντική διαχείριση του επικίνδυνου αποβλήτου του μολύβδου.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης (Re-Battery AE) έχουν προβεί στην εκτίμηση των μεγεθών συμβολής του οικονομικού χώρου στην εθνική οικονομία, η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και της φοροδιαφυγής και παραοικονομίας που συντελείται στο χώρο.
Τα σχετικά μεγέθη τα οποία σχηματίζουν και αποτυπώνουν την οικονομική δύναμη και ισχύ των προσκεκλημένων, πρόκειται να ανακοινωθούν στην εκδήλωση και αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση και ενδιαφέρον, προκειμένου να κινητοποιηθούν για λύσεις και απαντήσεις τα αρμόδια Υπουργεία.
Τέλος, θα κατατεθεί στο συνέδριο η ιδέα της Re-Battery AE,  για την προετοιμασία του σήματος Certification Quality Battery ( CQ-BAT), το οποίο θα αποδίδεται εθελοντικά στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από το σύστημα, ως σήμα πιστοποίησης της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης του αποβλήτου απ’ αυτές.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις