Σκυλιά φυλακισμένα σε κατάσταση σοκ

 

 

 

 

ΧΑΝΙΑ. Μια αληθινή τραγωδία έζησαν δυο σκυλιά ράτσας ντόμπερμαν, που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους κι έμειναν σχεδόν δυο μήνες χωρίς τροφή και νερό.

Τα σκυλιά βρέθηκαν αποστεωμένα την περασμένη εβδομάδα μετά από κατοίκους που μένουν στην περιοχή Βαμβακόπουλου, που επικοινώνησαν με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης έμειναν άναυδα, όπως κι η πρόεδρος του Συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη, που πήγε επί τόπου με εθελοντές. Τα δύο σκυλιά ήταν αποστεωμένα πλήρως εξαιτίας της ασιτίας και της έλλειψης νερού.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών, όπως έγινε γνωστό, ήταν ένας ευκατάστατος έμπορος φρούτων, ο οποίος ενώ  ήταν κουτάβια τα πούλησε σε κάποιον Βούλγαρο εργάτη, τον οποίο είχε στην δούλεψή του.

Η επιχείρηση όμως στο Βαμβακόπουλο έκλεισε το καλοκαίρι και σύμφωνα με τον φρουτέμπορο, ο Βούλγαρος έφυγε κι άφησε τα ζώα φυλακισμένα στην κλειστή πια επιχείρηση μέσα στο κλουβί τους.

Μαρτυρίες των κατοίκων αναφέρουν ότι τα σκυλιά ούρλιαζαν διαρκώς λόγω έλλειψης τροφής και νερού.

«Στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά περιστατικά εξαιρετικά αδύνατων ζώων, αλλά όταν αντικρίσαμε αυτά τα δύο σκυλιά πάθαμε σοκ. Είναι άγνωστο πως κατόρθωσαν και επιβίωσαν, γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε και εμείς και η Αστυνομία στην οποία καταθέσαμε καταγγελία, δείχνουν, ότι αυτά τα σκυλιά, τα είχαν ξεχάσει μέσα στο σιδερένιο κλουβί τους πάνω από δύο μήνες. Οι κτηνίατροι αδυνατούν να πιστέψουν ότι αυτά τα ζώα επιβίωσαν τόσο καιρό χωρίς φαγητό και νερό», ανέφερε η κ.Μπομπολάκη.
     

Πηγή: zoosos.gr



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις