Γ.Σγουρός προς ΕΛΑΣ: Ελάτε να φυλάξετε τα σκουπίδια

 

Αυξημένη αστυνόμευση στο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου το τελευταίο διάστημα ατόμων, χωρίς να έχουν δικαίωμα εισόδου, ζήτησε μ΄ επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός.

Στην επιστολή του ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, η παράνομη είσοδος αυτών των ατόμων γίνεται  στο χώρο απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες (6 με 7 το πρωί), με αποτέλεσμα να διακόπτονται διαρκώς οι εργασίες της υγειονομικής ταφής και να προκαλούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία εναπόθεσης των απορριμμάτων απ’ τα εισερχόμενα απορριμματοφόρα των δήμων της Αττικής. Ο ΧΥΤΑ Φυλής για τους παραπάνω λόγους χθες και προχθές διέκοψε τη λειτουργία του.

Τονίζει πως η παρουσία των ατόμων αυτών, ακόμη και μικρών παιδιών, που διαλέγουν ανάμεσα στα απορρίμματα δίπλα σε βαρέως τύπου οχήματα και απορριμματοφόρα, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο κ.Σγουρός υπογραμμίζει στην επιστολή του πως στο πρόσφατο παρελθόν καταγράφτηκε ακόμη και περιστατικό επίθεσης με πέτρες σε βάρος εργαζομένων του Συνδέσμου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός χειριστή μηχανήματος. Ζητά μάλιστα να υπάρξουν οδηγίες και προληπτική αστυνόμευση περιμετρικά του ΧΥΤΑ, ώστε ν’ αποτρέπεται η είσοδος των ατόμων αυτών στο ημερήσιο μέτωπο, καθώς η εκ των υστέρων αντιμετώπιση του φαινομένου (μετά την είσοδό τους δηλαδή στο ταμπάνι εργασιών) καθίσταται δυσχερής ακόμη και γι’ αυτά τα όργανα της ΕΛΑΣ.

«Αναγνωρίζουμε τόσο τον φόρτο εργασίας, όσο και το σπουδαίο έργο που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινά οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος στον ΧΥΤΑ. Όμως τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των εισβολών, θα είμαστε αναγκασμένοι να διακόπτουμε τη λειτουργία του», τόνισε.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις