Χώρος πολλαπλών εστιών μόλυνσης ο χείμαρρος «Βεζύρης»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα και ριζικά το ζήτημα της, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης ρίψης λυμάτων, αστικών αποβλήτων, αποβλήτων ελαιοτριβείων, απορριμμάτων και μπαζών δίπλα στον χείμαρρο «Βεζύρη» στην περιοχή Χανάκια του Δήμου πύργου, επισημαίνει με ερώτησή της στη Βουλή η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής επισημαίνει πως ο χείμαρρος "Βεζύρης" που αναβλύζει με καθαρό νερό από το τοπικό διαμέρισμα Αλποχωρίου Χανακίων του Δήμου Πύργου, φέρεται πρόσφατα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, να έχει μετατραπεί σε χώρο πολλαπλών εστιών μόλυνσης με αποτέλεσμα να μολύνεται το νερό με κίνδυνο για την υγεία κατοίκων και ζώων της περιοχής.

Η κα Αυγερινοπούλου επισημαίνει πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή Πύργου να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση για την προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος, αλλά από την πλευρά του Δήμου δεν έγινε γνωστό να έχει αναληφθεί κάποια ενέργεια, ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Και επειδή από την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων πλησίον του χειμάρρου, ενδέχεται να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και των ζώων της περιοχής, ενώ ρυπαίνεται και το φυσικό περιβάλλον, η Βουλευτής ζητά αν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την προαναφερόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση του χειμάρρου καθώς και ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύουν να λάβουν ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις