Πρέπει να μπει τέρμα στο αδιέξοδο «σπιράλ» της υπερφορολόγησης

 

Η χώρα εδώ και 6 χρόνια ζει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και οικονομικής αβεβαιότητας. Επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, εργαζόμενοι στον επώδυνο δρόμο της ανεργίας και της απόγνωσης. Συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου αντιμετωπίζουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο έλλειψης ρευστότητας, συρρίκνωσης της ζήτησης και συνεχούς φορολόγησης.

 

Τα ανωτέρω επισημαίνει η Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει τα φορολογικά βάρη φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και τους έμμεσους φόρους, με βασικότερο αυτό του ΦΠΑ.

 

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Μιχάλη Μαΐλλη, «αυτή η λογική αφαίμαξης της ζωντανής οικονομίας για την κάλυψη δημοσιονομικών στόχων είναι ατελέσφορη, εφόσον δεν συνοδεύεται από φορολογική δικαιοσύνη, ένα συνεκτικό πρόγραμμα τομών και μεταρρυθμίσεων, έναν οδικό χάρτη αναπροσανατολισμού της παραγωγικής βάσης, αλλά κι ένα σχέδιο ανάπτυξης. Ευκαιριακά εισπρακτικά μέτρα χωρίς προοπτική απλά βαθαίνουν την οικονομική ανισότητα, διογκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, εξοντώνουν τους τίμια εργαζόμενους και σκοτώνουν την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας που αναζητά την εξωστρέφεια», τονίζει ο κ. Μαΐλλης.

 

Ο ίδιος προσθέτει πως «πλέον είναι η ώρα να μπει τέρμα στο αδιέξοδο σπιράλ της υπερφορολόγησης. Είναι ώρα για υλοποίηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων που θα βγάλουν την οικονομία από το τέλμα. Είναι ώρα για φυγή προς τα μπρος σε όφελος της ζώσας ακόμη οικονομίας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις