Αλλαγές θα φέρει ο νόμος για τα αυθαίρετα

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται το νέο σχέδιο νόμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, σύμφωνα με την εφημερίδα "Εθνος".

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, οι οποίοι είχαν υπαχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις αλλά είχαν σταματήσει να πληρώνουν τις δόσεις των προστίμων που τους αναλογούσαν τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης όσο και επειδή αναμένουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο προσβλέποντας σε έναν ευνοϊκότερο συμψηφισμό. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα είχε σημειωθεί και μείωση στον ρυθμό υποβολής νέων αιτήσεων για ένταξη στις διατάξεις του νόμου.

Ο βασικός κορμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να παραμείνει σταθερός, ωστόσο αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται στο άρθρο 64, το οποίο είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς προέβλεπε μεταξύ άλλων την απαραίτητη υποβολή βεβαίωσης μηχανικού σε κάθε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς ή γονικής παροχής, αλλά και χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κάθε είδους επαγγελματικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εγκατάστασης.

Από το υπουργείο τονίζουν, όπως γράφει το "Έθνος", ότι αν και θα υπάρξουν μειώσεις προστίμων δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μεγαλύτερη επιβάρυνση σε ορισμένες περιπτώσεις και προσθέτουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει νομιμοποίηση σε δάση, αιγιαλούς ή αρχαιολογικούς χώρους. Προτεραιότητα είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία, ενώ στο αποτέλεσμα θα ληφθούν υπόψη τα σημαντικότερα από τα περίπου 2.000 σχόλια που είχαν συγκεντρωθεί κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνεχίζεται και ο διάλογος με επιστημονικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις