Π.Ο.Φ.Ε.Ε.:δόθηκε παράταση  για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας του Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη για τα αδήλωτα εισοδήματα έληγε στις 31/5/17 και πλέον μετατίθεται η λήξη της για τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, κατόπιν της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας από τον υπουργό Οικονομικών, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

Ωστόσο, από τις 1/6/2017 και μέχρι τις 30/9/2017 η ρύθμιση προβλέπει αυξημένα πρόστιμα και προσαυξήσεις, σε σχέση με όσους έσπευσαν και εντάχθηκαν πρώτοι.

Στο πλαίσιο αυτό όσοι ενταχθούν από την 1η Ιουνίου και μετά θα επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο 12%, έναντι 10% που ήταν μέχρι τις 31/5.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κλήθηκε στην Βουλή για να διατυπώσει τεκμηριωμένα την άποψη της για το συγκεκριμένο ζήτημα και εκπροσωπήθηκε από τον Ά Αντιπρόεδρο της κ. Αντώνη Μουζάκη, ο οποίος εκτός από το παραπάνω ζήτημα έθεσε και το θέμα της εναρμόνισης-μείωσης των προστίμων του άρθρου 54 του ΚΦΔ, καθώς και το πρόβλημα των προστίμων των τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχει ζητήσει να μεταφερθεί και η καταληκτική ημερομηνία των Φορολογικών Δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων στις 26 Ιουλίου 2017, αντί της 30/6/2017, με δεδομένο ότι μία τέτοια απόφαση δεν ενέχει και δημοσιονομικό κόστος (ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος η 31η Ιουλίου).

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις