Γ. Πιτσιλής: Μέτρα για οφειλές κάτω από 500 ευρώ δεν παίρνουμε

«Μέτρα για οφειλές κάτω από 500 ευρώ δεν παίρνουμε» τόνισε κατηγορηματικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ απαντώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην οποία συζητήθηκε η έκθεση απολογισμού της Α.Α.Δ.Ε.. 

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Από τα 5,12 δις που εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμες οφειλές, 2,49 ήρθαν από οφειλές πάνω από 150 εκατομμύρια.»

Σχετικά με τις επιστροφές

Ο Διοικητής ανέφερε ότι η Α.Α.Δ.Ε. έδωσε σε επιστροφές φόρων, σχεδόν τα διπλάσια από τον στόχο που είχε τεθεί. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2017, επιστράφηκαν ή συμψηφίστηκαν συνολικά 1,6 δις ευρώ.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των επιστροφών ριζικά και να φτάσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου στο 90νθήμερο. Μέχρι τον Αύγουστο προσπαθούμε να τελειώσουμε με το στοκ και από 'κει και πέρα να εξομαλύνουμε την διαδικασία έτσι ώστε κάθε πολίτης που δικαιούται την επιστροφή του να την παίρνει μέσα σε 90 ημέρες» ανέφερε σχετικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Σχετικά με τις επισκέψεις στις εφορίες

«Στις επόμενες λίγες ημέρες θα δοθούν και οδηγίες από την πλευρά μας για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε, ποιον είδε, τι είπε και να το ξέρει και ο προϊστάμενος» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις