Επενδύσεις και Εξωστρέφεια, η λύση για το ελληνικό πρόβλημα

Μιχάλης Μαΐλλης, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

«Επενδύσεις και Εξωστρέφεια, η λύση για το ελληνικό πρόβλημα»

«Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και εξωστρέφεια, ήταν και παραμένουν οι απαραίτητοι όροι για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος».

Τα ανωτέρω τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε στο Οικονομικό Συνέδριο με τίτλο: “SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT- Reassessing Europe’s priorities”, που συνδιοργανώνουν σήμερα στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με τα Economist Events.

Ο κ. Μαΐλλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «ένα σύγχρονος παραγωγικός ιστός που επικεντρώνεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη». «Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αξιοποιηθεί το τεράστιο, Ελληνικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσθεσε επίσης ότι, οφείλουμε όλοι μας να παλέψουμε ώστε να αντιστραφεί το Brain Drain που αφορά περίπου 500.000 νέους Έλληνες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και ικανοτήτων, που σίγουρα αποτελούν και το σημαντικότερο Asset της χώρας.

Προκειμένου να καταστούν υλοποιήσιμοι οι ανωτέρω στόχοι ο κ. Μαΐλλης επεσήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και έξω αλλά και μέσα στη χώρα. «Χρειάζεται να διασφαλιστεί ένα καθεστώς ασφάλειας και σταθερότητας σε μακροπρόθεσμη βάση και τέλος, θα πρέπει να υπάρξει ένα Πλαίσιο που θα καταστήσει την Ελλάδα Πόλο Έλξης Επενδύσεων» ανέφερε για να διευκρινίσει ότι δεν μπορούμε ως χώρα να προτρέπουμε Έλληνες ή Ξένους Επενδυτές να μας εμπιστευθούν όταν η φορολογία στην Ελλάδα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την αναπτυγμένη Γερμανία.

Ο ίδιος, πάντως υπογράμμισε ότι πιστεύει ακράδαντα στις Ελληνικές δυνατότητες και ευκαιρίες και αισιοδοξεί για το μέλλον, όπως, εξάλλου, αισιοδοξεί και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Από την αρχή αυτής της κρίσης, πίστευε, ότι η οριστική επίλυση των προβλημάτων αντιμετωπίζεται μόνο με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας, γι΄ αυτό και ανέλαβε σειρά στοχευμένων δράσεων που απέδωσαν τα μέγιστα δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης προς την Ευρώπη, επεσήμανε ο κ. Μαΐλλης.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις