Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις και χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις

Παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ την  Κυριακή 31 Μαρτίου σε ξενοδοχείο της Λάρισας.

Οι εργασίες της κλειστής συνέλευσης του Συνδέσμου ξεκίνησαν στις 17.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης όπου περιελάβανε τις παρουσιάσεις του Οικονομικού Απολογισμού και του Προϋπολογισμού. Στην συνέχεια ακολούθησε η εκλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ για την τριετία 2019-2022, στις οποίες επαναξελέγη πρόεδρος του ΣΘΕΒ ο Αχιλλέας Νταβέλης.

Στη συνέχεια και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή Συνέλευση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.

«Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις και χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις». Αυτό ήταν το μήνυμα του επανεκλεγέντος προέδρου του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη, ο οποίος ανέφερε πως το 2019 θα πρέπει να είναι έτος δράσης και ανάκαμψης για την επιχειρηματικότητα. «Η πορεία του ΣΘΕΒ μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να παρακολουθεί και να αναλύει τις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, να συνειδητοποιεί έγκαιρα τις επερχόμενες εξελίξεις και να εναρμονίζει τις παρεμβάσεις του με τις αντικειμενικές επιταγές της πραγματικότητας». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στόχος την νέας θητείας του Δ.Σ. είναι «η υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματική δράση και την σύγχρονη επιχειρηματική ηθική».

Η ελληνική οικονομία αυτήν την στιγμή χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη και γενναίες κινήσεις από όλες τις πλευρές, δραστική βελτίωση σε όλα τα μέτωπα που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο την δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Η προσπάθεια μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας πρέπει να έχει ως επίκεντρο την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Πρέπει να σχεδιαστούν πολιτικές για την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Απ. Μακρυκώστα ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της επιχειρηματικότητας μετά και την έξοδο από την κρίση, προσθέτοντας πως με σειρά μέτρων η κυβέρνηση στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση σε δράσεις που ενισχύουν την εθνική στρατηγική.

Έπειτα ακολούθησε η ομιλία της Βουλευτή της Ν.Δ., Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης κα Ν. Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη την μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους στους επιχειρηματίες, ενώ έκανε μνεία και στο ρόλο των τραπεζών που «θα πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων», υπογραμμίζοντας και την ανάγκη επίλυσης του τεράστιου ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κ. Μπίτσιος επισήμανε πως «Η νέα συνεργασία που εγκαινιάζουμε  μαζί  με τον ΣΘΕΒ θα έχει ουσία και διάρκεια» και πρόσθεσε ότι «έχουμε κοινές θέσεις, κοινές προτεραιότητες: υποστηρίζουμε από κοινού, ότι η εθνική ανάπτυξη και η αναγκαία σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις περνάει μέσα από την αναγέννηση της βιομηχανίας και την ανάπτυξη της Περιφέρειας και ότι η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό υπόδειγμα, που θα βασίζεται στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και μεταποίησης, μέσα από την αύξηση της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που παρέθεσε προς τιμή των συμμετεχόντων στη συνέλευση η διοίκηση του ΣΘΕΒ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις