Με νέα κλίμακα θα φορολογηθούν το 2020  αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Με νέα κλίμακα θα φορολογηθούν το 2020  αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Η νέα κλίμακα θα περιλαμβάνει μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών κατά μία ποσοστιαία μονάδα για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% από 22% σήμερα για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος έως 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» - και σημαντικές αλλαγές στις εκπτώσεις φόρου, βάσει των οποίων θα προκύπτουν τα νέα αφορολόγητα όρια για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με ή χωρίς παιδιά.

Από τις αλλαγές στη φορολογία μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι, επειδή δεν έχουν αφορολόγητο, θα καρπωθούν όποια αλλαγή παρουσιάζεται στη φορολογική κλίμακα κατά την εκκαθάριση της δήλωσής τους το 2021 (εισοδήματα 2020).

Οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι θα έχουν νέες εκπτώσεις φόρων, οι οποίες σε συνδυασμό με τις αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές θα οδηγήσουν σε μείωση φόρων για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, σε μικρότερη μείωση φόρων για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Από εκεί και πάνω, εάν πρόκειται για άγαμο ή έγγαμο χωρίς παιδιά, το ετήσιο όφελος θα είναι 17 ευρώ αν το εισόδημα φτάνει έως 50.000 ευρώ ετησίως.

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα το όφελος από τις μειώσεις φόρων το 2020

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις