“ Προωθούνται σημαντικά ζητήματα του κλάδου της γούνας”

Σε σύσκεψη στο Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου Α., παρουσία του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γ., ανωτάτων στελεχών και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για τα οποία δόθηκαν λύσεις από προηγούμενες επαφές , καθώς και για όσα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , Θέματα όπως ο εμπορικός αντιπρόσωπος, η έκδοση του πλαισίου διενέργειας των ελέγχων στις επιχειρήσεις καθώς και η έκδοση απόφασης για την παράταση επανεξαγωγής των προϊόντων γούνας ύστερα από παθητική τελειοποίηση έχουν ολοκληρωθεί.

Για την πολύ σημαντική αυτή απόφαση ο κ. Τσούκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Διοικητή του ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, τον Βουλευτή Ν.Δ.  Ν. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, καθώς και την διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον κ. Ρίζο Ν. για την πολύτιμη αρωγή του σε όλα τα ζητήματα φορολογικής φύσης που απασχολούν τον κλάδο της γούνας.

Τα θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη του κλάδου της γούνας (εκτροφεία, βιοτεχνίες) συζητήθηκαν σε συνάντηση με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κας Ντιό Ευφροσύνης, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (ΕΟΓ) κ. Κοσμίδη Δημήτριου και επιχειρηματιών εκτροφείων και βιοτεχνών, στη Σιάτιστα στις 24-2-2020.

Ειδικότερα  μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

Η ανάγκη προσδιορισμού ενός εναλλακτικού εργαλείου χρηματοδότησης για την κάλυψη του κόστους τροφής των γουνοφόρων ζώων.

Στη συνάντηση  συμφωνήθηκε επίσης το  περιεχόμενο του εναλλακτικού εργαλείου χρηματοδότησης. Ανέλαβα να προδιαγράψω τον τρόπο και τη μεθοδολογία και να προετοιμάσω, σε συνεργασία μαζί τους, ένα αντίστοιχο εργαλείο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις