Προτάσεις εμπόρων για «να μας βρει όλους καλά, το τέλος της κρίσης»

Επιστολή για μέτρα που η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει για την τόνωση της οικονομίας, έστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

«Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση της χώρας μας, κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι τα μέτρα που πήρε είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση» αναφέρουν σε αυτήν. Ωστόσο καθώς οι ημέρες περνούν και οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας εκτιμά ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν θα βοηθήσουν στην ανόρθωση της οικονομίας.

Για να μη συμβεί αυτό, κατέθεσαν έξι προτάσεις. Επέκταση του μέτρου για την πληρωμή του 60% του ενοικίου της επιχείρησης για τον μήνα που θα ανοίξει και για ένα μήνα μετά, για κάθε επιχείρηση που έχει ένα δάνειο ενήμερο ή σε ρύθμιση προτείνει να μην πληρωθούν οι 3 δόσεις τουλάχιστον και να δοθεί, σε όποια επιχείρηση το επιθυμεί και παρέμεινε κλειστή, ένα δάνειο ίσο σε αξία με τον τζίρο της επιχείρησης που έκανε πέρσι τις ίδιες ανάλογες ημέρες. Ακόμη προτείνουν το βοήθημα των 800 ευρώ να δοθεί ανά εταίρο και όχι ανά επιχείρηση, οι φόροι να μειωθούν και να δοθεί η ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και στις ατομικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις