Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Προτάσεις για στήριξη αγροτών-κτηνοτρόφων

Δέκα πέντε (15) μέτρα-προτάσεις για στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη, ‘Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου‘.

Οι προτάσεις, είναι οι εξής:

1.Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος όσων πλήττονται σύμφωνα με τις δηλωθείσες καλλιέργειες.

2.Να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ των αγροτών και κτηνοτρόφων στη λίστα με τους ΚΑΔ που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και να τύχουν τα επιδόματα στήριξης.

3.Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την καταβολή στους παραγωγούς ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για προϊόντα που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα διάθεσης, λόγω των συνθηκών, τόσο φυτικής όσο και ζωικής παραγωγής.

4.Στήριξη των κτηνοτρόφων. Εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι στις εισαγωγές αμνοεριφίων από τρίτες χώρες ή από χώρες της Ε.Ε.

.5.Κρατική μέριμνα για την απορρόφηση και διάθεση των αδιάθετων αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων σε στρατό, ευπαθείς ομάδες, άνεργους, Ρομά και πρόσφυγες.

6.Άτοκη χρηματοδότηση από τις τράπεζες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους σε προμήθειες αγροτικών εφοδίων.

7.Κατάργηση του ΦΠΑ σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές.

8.Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης και μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και των παγίων.

9.Στα αδρευτικά δίκτυα που έχουν την ευθύνη ΤΟΕΒ -ΓΟΕΒ να μειωθούν στο ήμισυ τα τέλη άρδευσης και να επιδοτηθούν από το κράτος οι εποπτεύοντες οργανισμοί για να καλύψουν τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις τους.

10.Ανάκληση της απόφασης για απαγόρευση συμμετοχής των παραγωγών σε λαϊκές αγορές της Αττικής και να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να συμμετέχουν και σε άλλες λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έκδοση αδειών με συνοπτικές διαδικασίες από τους Δήμους.Φυσικά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

11.Να γίνει αναστολή πληρωμών, για ένα χρόνο, των οφειλών τους σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και να μεταφερθούν οι επιταγές και των πληττομένων αγροτών ψαράδων και κτηνοτρόφων 75 ημέρες πίσω όπως έχει γίνει με τους άλλους κλάδους.

12.Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης και αναστολή πληρωμής του αγροτικού ρεύματος , τουλάχιστον για 6 μήνες, καθώς αποτελεί σημαντικό κόστος της παραγωγικής διαδικασίας.

13.Ανάκληση αγωγών και κατασχέσεων λογαριασμών για χρέη προς τράπεζες και δημόσιο.

14.Νομοθέτηση ακατάσχετου πρώτης κατοικίας και στάβλων των κτηνοπτηνοτρόφων.

15. Αυστηρός έλεγχος των τιμών στον καταναλωτή ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδεια

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις