Το πρόγραμμα της ΕΕ προσφέρει χρηματοδότηση για έργα που συνδυάζουν τη ρομποτική στη γεωργία

Εταιρείες ρομποτικής τεχνολογίας και ευρωπαίοι αγρότες συνεργάζονται σε καινοτόμα γεωργικά έργα που χρησιμοποιούν ρομποτική που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο agROBOfood Open Call for Innovation Experiments. Διακυβεύεται ένα χρηματικό έπαθλο 2,65 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατανεμηθεί μεταξύ των έξι καλύτερων έργων.

Για να κερδίσουν, τα έργα θα πρέπει να επιδείξουν μια σταθερή καινοτόμο ιδέα, μια ισχυρή δέσμευση για τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες και μια αξιολόγηση του αντίκτυπου του τελικού προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου που θα μπορούσε να διαδραματίσει για τους αγρότες στον τομέα, ανέφεραν οι διαχειριστές του έργου. Times Olive Oil.

Τα έργα πρέπει να αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα στον τομέα των γεωργικών τροφίμων, όπως μείωση του κόστους για καθημερινές δραστηριότητες, μεγιστοποίηση των αποδόσεων ή επίλυση προβλημάτων ασφάλειας και ασφάλειας με έμφαση στη ρομποτική τεχνολογία.

Η πρωτοβουλία agROBOfood, μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ένα δίκτυο κόμβων ψηφιακής καινοτομίας και κέντρων ικανότητας που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των αγροτών σχετικά με τα οφέλη της ρομποτικής στη γεωργία. Τα κέντρα προσφέρουν υποστήριξη στους αγρότες που πρέπει να αναπτύξουν τα δικά τους έργα, να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες.

Το agROBOfood έχει ήδη εμπειρία λειτουργίας στους ελαιώνες. Στην Ισπανία, οι αγρότες και οι ειδικοί της ρομποτικής χτίζουν μια πλατφόρμα για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της ελιάς. Ο πυρήνας του έργου είναι η ανάπτυξη μιας κινητής πλατφόρμας αυτόματου οδηγού οχήματος (AGV) εξοπλισμένη με μονάδες αισθητήρα για τη συλλογή πληροφοριών για χρήση σε ελαιώνες.

Ενώ τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για σχετικά μικρούς ελαιώνες δοκιμών, το έργο στοχεύει να είναι κλιμακωτό, να λειτουργεί σε διαφορετικά σενάρια και μεγάλες παραγωγές. Το κλειδί είναι να αναζητήσουμε ισχυρή καινοτομία μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο καινοτόμων.

Τα κέντρα και οι κόμβοι βρίσκονται γύρω από την Ευρώπη σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο και συνδέονται μεταξύ τους. Πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης για ανοικτή κλήση βρίσκονται στον ιστότοπο που συνδέεται παρακάτω.

Οι νικητές θα επιλεγούν τον Αύγουστο.

https://agrobofood.eu/open-calls/

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις