Οι ηγέτες της γεωργίας ζητούν κρατική βοήθεια με επιδοτήσεις και περιβαλλοντικές πληρωμές

Οι ηγέτες της γεωργίας προέτρεψαν την κυβέρνηση της Αγγλίας να καθυστερήσει τη μετάβαση από τις επιδοτήσεις της ΕΕ και να προσφέρει άμεση βοήθεια σε αγροτικές επιχειρήσεις με τις περιβαλλοντικές πληρωμές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κοροναϊού.

Με τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν αντίκτυπο στις ταμειακές ταμειακές ροές, η Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU) ζήτησε τυχόν εκκρεμείς συμφωνίες Stewardship and Environmental Stewardship για το 2019 - που χρηματοδοτούν τους αγρότες για εργασία για την ενίσχυση της φύσης και της άγριας ζωής - να πληρωθούν πλήρως από το τέλος Απριλίου, χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών εάν η τακτική επεξεργασία δεν επιτρέπει την έκδοση πληρωμών.

Σε μια επιστολή προς την υπουργό γεωργίας Victoria Prentis, ο αντιπρόεδρος της NFU Tom Bradshaw ζήτησε επίσης «εγγύηση πληρωμής» για το Βασικό Σχέδιο Πληρωμών 2020 (BPS) - το οποίο διανέμει επιδοτήσεις στήριξης σε ιδιοκτήτες γης - έτσι ώστε όλοι οι ενάγοντες να λαμβάνουν είτε την πλήρη πληρωμή τους είτε ένα συνολικό δάνειο αξίας 90% της αξίωσης έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Το σύστημα επιδοτήσεων άμεσων πληρωμών της ΕΕ καταργείται μετά το Brexit υπέρ ενός νέου συστήματος το οποίο θα χρησιμοποιήσει αντ 'αυτού δημόσιο χρήμα για να ανταμείψει τους αγρότες για «δημόσια αγαθά», όπως περιβαλλοντική εργασία ή ενίσχυση της καλής μεταχείρισης των ζώων.

Οι πληρωμές BPS επρόκειτο να μειωθούν σε μια επταετή μεταβατική περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά ο κ. Bradshaw ζήτησε επίσης από την Defra να καθυστερήσει αυτήν τη μετάβαση κατά 12 μήνες για να δώσει στους αγρότες περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.

Ο κ. Bradshaw, ο οποίος καλλιεργεί στο Essex, είπε: «Η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοφανή δράση για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από οικονομικά τραύματα, αλλά για πολλούς αγρότες αυτά τα μέτρα είτε αυξάνουν το επίπεδο του χρέους είτε απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν στο αγρόκτημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις