Η βιομηχανία ζάχαρης ενισχύει την οικονομία στα νησιά Φίτζι

Η Fiji Sugar Corporation αναφέρει ότι αναμένεται να δημιουργήσει 150 εκατομμύρια δολάρια εξαγωγικών εσόδων φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος Graham Clark λέει ότι με την τουριστική βιομηχανία των Φίτζι αντιμετωπίζει τώρα πολλές προκλήσεις, υπάρχει ανάγκη για τη βιομηχανία ζάχαρης να ενισχυθεί για να βοηθήσει την οικονομία.

Αναφέρει οτι νωρίτερα φέτος είχαν εξασφαλίσει εξαγωγικές αγορές στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και ως εκ τούτου το FSC θα πουλήσει το 60% της ζάχαρης των Φίτζι στην παλιά τιμή, καθώς η συμφωνία επιτεύχθηκε πριν μειωθούν οι τιμές.

«Έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ στον σχεδιασμό της εξαγωγής 170 τόνων ζάχαρης κουτιού σε αγορές κυρίως στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν ήδη εντοπιστεί. Έχουμε 80.000 τόνους μελάσσας που πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγωγική αγορά και στη συνέχεια έχουμε αποθέματα επαρκούς ζάχαρης για προμήθεια στην τοπική αγορά και στο νησί του Ειρηνικού.»

Εν τω μεταξύ, με τη συγκομιδή που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, ο μόνιμος γραμματέας για τη ζάχαρη Yogesh Karan προτρέπει τους καλλιεργητές να δώσουν τα καλύτερα.

Πολλοί αγρότες είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη εργασίας, αλλά η Karan διαβεβαίωσε ότι αυτό θα διορθωθεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις