Πετρέλαιο: Η Σ. Αραβία μειώνει ακόμη περισσότερο την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πληροφορίες για πρόσθετη μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία κατά ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως, πέραν των συμφωνημένων στόχων για μείωση της προσφοράς από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

Οι πληροφορίες προσέφεραν στήριγμα στις τιμές, με το μπρεντ να ανακάμπτει σχεδόν 1%, πάνω από τα 31 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 1,5%, επιστρέφοντας πάνω από τα 25 δολάρια το βαρέλι. Αρχικά το πετρέλαιο κατέγραφε απώλειες άνω του 2%.

Η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση έχει κάνει βουτιά περίπου 30%, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει περιορίσει τις μετακινήσεις ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Για την αποκατάσταση των συνθηκών υπερπροσφοράς, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών και οι σύμμαχοι χώρες συμφώνησαν σε νέες μειώσεις της παραγωγής κατά περίπου 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως από 1ης Μαϊου.

Αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε χθες ότι δόθηκαν οδηγίες στη Saudi Aramco να μειώσει έως τον Ιούνιο την παραγωγή αργού κατά ένα εκατ. βαρέλια επιπλέον.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις