Κρι-Κρι: Κράτησε όρθιες τις εξαγωγές σε Βρετανία και Ιταλία

Απρόσκοπτα συνεχίζονται οι εξαγωγές και το 2020 σε Βρετανία και Ιταλία -οι οποίες αποτελούν και τις βασικές της αγορές- αναφέρει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις αναλυτικές καταστάσεις χρήσης 2019, παρά την πανδημία κορωνοϊού και τις καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι πωλήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονταν σε 23 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας. Συνολικά οι εξαγωγές γιαουρτιού το 2019 ανήλθαν σε 40,1 εκατ. ευρώ (έναντι 44,3 εκατ. ευρώ πωλήσεων στην ελληνική αγορά), ενώ τα κέρδη EBITDA από τις εξαγωγές σχεδόν «μάτσαραν» εκείνα που προήλθαν από την ελληνική αγορά (6,323 εκατ. ευρώ από εξαγωγές έναντι 6,468 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα).

Όσον αφορά τον κλάδο παγωτού, η Kρι Kρι εξήγαγε το 2019 συνολικά 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά ανήλθαν πέρυσι σε 21,7 εκατ. ευρώ.

Όπως παραδέχεται η διοίκηση της εταιρείας, ο μεν κλάδος γιαουρτιού παραμένει «αμυντικός» έναντι εκείνου του παγωτού, ωστόσο κατά τους πρώτους μήνες του 2020 δεν έχει επηρεαστεί λόγω της εποχικότητας.

Διατηρεί πάντως τις επιφυλάξεις της για το μέλλον, εξαιτίας της «χαμηλής ορατότητας» στις αγορές δραστηριοποίησης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις