Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην προοπτική της οικονομίας και στην πρόοδο, όσον αφορά τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Οι μετοχές στην Ευρώπη αναμένεται να ακολουθήσουν το trading της Ασίας όπου οι κινεζικές μετοχές έκαναν ράλι, με τον δείκτη στη Σανγκάη να ενισχύεται πάνω από 4%.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 2,3%, όπως και το Λονδίνο, ενώ το Παρίσι ενισχύεται 2,2%. Ισχυρά κέρδη και στον ευρωπαϊκό Νότο, με την Μαδρίτη υψηλότερα κατά 2,7% και το Μιλάνο κατά 2,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,6%, με τις τράπεζες να κάνουν άλμα 3,2%.

Πάνω από έξι μήνες μετά την πανδημία, ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 11 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σκοτώνοντας πάνω από 525.000. Ωστόσο, παρά τον αυξανόμενο αριθμό, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη μια σαφή απάντηση σε ένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τον ιό: Πόσο θανατηφόρος είναι;

Σύμφωνα με στοιχεία των New York Times, η Κίνα είχε αναφέρει 90.294 περιπτώσεις έως την Παρασκευή και 4.634 θανάτους, ποσοστό θνησιμότητας 5%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν αριθμό-ρεκόρ νέων ημερήσιων περιπτώσεων, έξι φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχαν 2.811.42347 περιπτώσεις και 129.403 θανάτους, περίπου 4,6%.

Η Ευρωπαΐκή Επιτροπή ενημέρωσε την Παρασκευή ότι δόθηκε έγκριση για το φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences. Η εφημερίδα Sunday Τimes δημοσίευσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει deal ύψους 624 εκατ. δολαρίων με τις εταιρείες Sanofi και GlaxoSmithKline για 60 εκατ. δόσεις του δυνητικού εμβολίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε το Σάββατο ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, με τους Αμερικανούς να αντιπροσωπεύουν τα 130.000 νέα κρούσματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, Φλόριντα και Τέξας ανακοίνωσαν αυξήσεις-ρεκόρ το Σάββατο, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν επίσης σε ακόμη 39 πολιτείες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, άλμα έκαναν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο, υποδηλώνοντας ότι η συρρίκνωση της μεταποίησης στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατεβάζει ταχύτητα. Οπως μεταδίδει το Reuters, τα συμβόλαια για τα made in Germany προϊόντα ενισχύθηκαν κατά 10,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, έναντι προσδοκίας για άνοδο 15,0%. Εναν μήνα πριν η μηνιαία πτώση ήταν 25,8%.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις