Πετρέλαιο: Πτωτικές οι τιμές του πετρελαίου καθώς η τούρκικη λίρα κινείται ανοδικά
Πετρέλαιο Τουρκία Τούρκικη Λίρα

Επιφυλακτικότητα και πτωτικές τάσεις υπερισχύουν την Τετάρτη στην αγορά πετρελαίου, ως αποτέλεσμα του περιορισμού της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα Λάουρα αλλά και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε Ασία και Ευρώπη, με αναφορές μάλιστα σε περιπτώσεις επαναμόλυνσης.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,18% στα 43,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ σημειώνει πτώση 0,09% στα 46,21 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές των πολύτιμων μετάλλων, με το χρυσό να ενισχύεται 0,15% στα 1.925 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι κερδίζει 0,79% στα 26,480 δολάρια ανά μετρικό τόνο ενώ ανοδικά κινείται και ο χαλκός, ο οποίος αυξάνεται 76% στα 2,9562 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο σημειώνει άνοδο 0,62% στα 2,612 δολάρια ανά φυσική ατμόσφαιρα, ενώ αμετάβλητη παραμένει η τιμή για το αμερικανικό σιτάρι στα 527 δολάρια το μπουσέλ.

Κέρδη έναντι του ευρώ η τουρκική λίρα

Εικόνα εξασθένισης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό νόμισμα στην αγορά συναλλάγματος. Ειδικότερα, το ευρώ 0,11% έναντι του δολαρίου στα 1,18 δολάρια, ενώ σε σχέση με τη βρετανική λίρα καταγράφεται πτώση 0,16% στις 0,8982 στερλίνες. 

Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει το ευρώ σε σχέση με την τουρκική λίρα, εν μέσω μιας διαρκούς κατρακύλας που πραγματοποιεί το τουρκικό νόμισμα το τελευταίο διάστημα ως απόρροια της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. 

Στις συναλλαγές, το ευρώ υποχωρεί 0,42% έναντι της λίρας με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 8,7048 λίρες Τουρκίας.


ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις