Πετρέλαιο: Σε ελεύθερη πτώση οι σαουδαραβικές εξαγωγές

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα παγκοσμίως, συνέχισαν την πτωτική τους τάση και τον περασμένο Ιούνιο, και μάλιστα υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 17,3% σε σύγκριση με τον Μάιο, στα 4,98 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2002, όπως καταδεικνύουν στοιχεία του Joint Organisations Data Initiative (JODI).

Οι συνολικές εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία άγγιξαν τα 6,08 εκατ. βαρέλια/ημέρα έναντι 7,48 εκατ. βαρελιών/ημέρα τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent έχουν ανακάμψει σημαντικά από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Απριλίου, καθώς οι οικονομίες παγκοσμίως έχουν εισέλθει σε κάποια κανονικότητα και σημαντικές πετρελαιοπαραγωγοί χώρες έχουν μειώσει την παραγωγή τους εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να τελούν υπό διαπραγμάτευση χαμηλότερα κατά 32% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις