Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για λήψη νέων μέτρων στήριξης
λήψη νέων μέτρων στήριξης

Η αγορά περιμένει με αγωνία την λήψη νέων μέτρων στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία, κάτι που τόνισε και με σχετική δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, κάποια μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,  μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως είπε, ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα είναι διευρυμένη και θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις.

Σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για τους άνεργους, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεύτερον θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους».

 

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα εκταμιεύσει δύο δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ενώ τόνισε ότι το εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2021 στην Κομισιόν.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις