Το κινεζικό εμπόριο ανεβάζει το πετρέλαιο
Πετρέλαιο Κινέζοι Εμπόριο

Το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate –WTI) ενισχύεται 12 σεντς ή 0,3%, στα $39,55 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στα $41,84. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός, στα 1.929,20 δολάρια/ουγγιά.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, κερδίζοντας κάποιο έδαφος μετά τις απώλειες 3% της προηγούμενης συνεδρίασης. Το κλίμα στηρίζεται από τα ισχυρά εμπορικά στοιχεία της Κίνας, αν και οι ανησυχίες για την τροφοδοσία από τη Νορβηγία, τον Κόλπο του Μεξικού και τη Λιβύη επιβαρύνουν την αγορά.

Το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate - WTI) ενισχύεται 12 σεντς ή 0,3%, στα $39,55 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στα $41,84.  Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός, στα 1.929,20 δολάρια/ουγγιά.

Ισχυρά εμπορικά στοιχεία δημοσίευσε το Πεκίνο τον Σεπτέμβριο, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας ξαναπήρε μπρος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς όπως φαίνεται τα χειρότερα της πανδημίας κορωνοϊού πέρασαν για την κινεζική οικονομία.

Ρεκόρ χτύπησαν οι εισαγωγές-εξαγωγές της Κίνας τον Σεπτέμβριο

Αλμα 13,2% έκαναν οι κινεζικές εισαγωγές τον Σεπτέμβριο σε όρους δολαρίου, κίνηση που ήταν πολύ υψηλότερη από την πρόβλεψη του Reuters για άνοδο 0,3%. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,9% σε ετήσια βάση, κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών για 10% θετική κίνηση.

Το εμπορικό πλεόνασμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε στα 30,75 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, σχεδόν 3,5 δισ. λιγότερα από τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής φέτος βρίσκεται στα $218,57 δισ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις