Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Βελτιώνεται η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να έχουν περάσει σε ανοδικό έδαφος μετά το αρνητικό ξεκίνημα στον απόηχο της προειδοποίησης Τραμπ ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος - παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και πολλές κρίσιμες πολιτείες δεν έχουν ακόμα αναδείξει νικητή - σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο ανακήρυξε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, κατηγορώντας ταυτόχρονα "μία αξιοθρήνητη ομάδα ανθρώπων" ότι "προσπαθεί να πάρει το δικαίωμα ψήφου από τον λαό" και ότι προετοιμάζει την "εξαπάτηση των ψηφοφόρων". 

Αυτό που συμβαίνει είναι "απάτη για τον αμερικανικό λαό και ντροπή για τη χώρα", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. "Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλουμε να σταματήσει η καταμέτρηση, να μην βρίσκουν νέα ψηφοδέλτια πρωινές ώρες και να τα βάζουν στη λίστα. Έχουμε νικήσει", δήλωσε.

Η αρχική αισιοδοξία ότι πρώτα αποτελέσματα από τις αμερικανικές εκλογές θα αναδείξουν έναν αδιαφιλονίκητο νικητή έχει εξανεμιστεί, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη καθώς οι επενδυτές θα προσπαθούν να αξιολογήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολιτικό θρίλερ θα διαρκέσει για πολλές ώρες ή ακόμα και ημέρες καθώς θα συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων. Η προσοχή των αναλυτών εστιάζει σε Αριζόνα, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια, οι οποίες αναμένεται να καθορίσουν τον νικητή. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 358,43 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,4% στις 12.142,63 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 4.840,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 5.813,96 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,6%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις