Έξτρα ενίσχυση 70 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι λόγω Covid 19 ζητά η ΔΟΒ
Έξτρα ενίσχυση 70 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι λόγω της πανδημίας ζητά η ΔΟΒ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη thessaliatv.gr η ΔΟΒ απέστειλε επιστολή προς τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη, στην οποία επισημαίνει πως ζήτηση του βαμβακιού έχει πέσει παγκοσμίως περίπου 15%, ενώ 15% έχει μειωθεί και η παραγωγή στην Ελλάδα, λόγω του Covid-19.

Το μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος κ. Βασίλης Γιαννάκος, επιβεβαίωσε στην καρδιτσιώτικη εφημερίδα «Νέος Αγώνας», πως έχει σταλεί η επιστολή στο Υπουργείο. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά τους βαμβακοπαραγωγούς του Νομού Καρδίτσας και κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να δει σοβαρά την πρόταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

«Ευελπιστούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχει λύσει πολλά σοβαρά θέματα των αγροτών στο παρελθόν, να δείξει την δέουσα κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη φετινή χρονιά, προκειμένου να αποζημιωθούν» δήλωσε το μέλος της ΔΟΒ κ. Βασίλης Γιαννάκος.

Πρωταθλητής ο Νομός σε καλλιεργούμενες εκτάσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η εφημερίδα, ο Νομός αναδεικνύεται και φέτος «πρωταθλητής» σε όλη τη χώρα, σε καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις