40 εκατ. ευρώ για φάρμακα σε άνεργους και ανασφάλιστους

Ο Δήμος Αθηναίων, ο ΕΟΠΥΥ, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεργαστούν προκειμένου να μην λείψουν φάρμακα από άνεργους και ανασφάλιστους.
Εκτός όμως από την χορήγηση φαρμάκων, βασικός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του δήμου, η ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και η παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η δημιουργία του Δικτύου στοχεύει «στην πληρέστερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Αθήνας, μέσω της λειτουργικής ενίσχυσης των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, με δράσεις πρόληψης και την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στα μέλη των Λεσχών Φιλίας, στους μαθητές Σχολείων, στις γειτονιές και σε χώρους εργασίας, σε οικογένειες με αυξημένες ανάγκες υγείας ή και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με υψηλό, υγειονομικό κίνδυνο».
Το ποσό που θα διατεθεί για τη φαρμακευτική υποστήριξη των ανέργων και των ανασφάλιστων της Αττικής, φτάνει τα 40 εκατ ευρώ.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο πρόεδρος του ΕΟΦ και της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας» κ. Γιάννης Τούντας.
Ο κ. Τούντας τόνισε ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Πρωτοβουλία «θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Αθήνας με 120 εθελοντές».
Στο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΠΥ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και επισκέπτες υγείας, προκειμένου να καλυφθούν μια σειρά διαφορετικών αναγκών υγείας των δημοτών, όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων σε πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, η άμεση υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν εφηβική παραβατικότητα ή άλλα, σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών και εφήβων, η εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς και αντίστοιχων προγραμμάτων τρίτης ηλικίας στις Λέσχες Φιλίας.

Δείτε επίσης