Αντιφατικές οι πληροφορίες για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες γύρω από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Από πλευράς κυβέρνησης το αίτημα προωθείται στην τρόικα ενώ από πλευράς ΔΝΤ εμμέσως γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί κάθε μείωση φόρου.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, θα τεθεί στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε πάντως τη Βουλή ότι μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄ αρχάς να εφαρμοστεί πιλοτικά. Για το θέμα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε ότι, εν αναμονή και των στοιχείων του Απριλίου, το υπουργείο σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.

Κριστίν Λαγκάρντ: όχι μείωση της φορολογίας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το βράδυ της Παρασκευής, 31/5/2013, όπου εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ, εξέφρασε τη διαφωνία του Ταμείου με τις μειώσεις φόρων, σε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις