Όλα τα φορολογικά στην εφορία

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή ελεγκτές, εφοριακοί, υπάληλλοι του ΣΔΟΕ, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία κτλ να έχουν πρόσβαση σε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες και άλλα στοιχεία καθημερινών δαπανών και εισοδημάτων προκειμένου να εντοπίζουν εστίες φοροδιαφυγής.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιελήφθηκε διάταξη με την οποία απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι από την υποχρέωση υποβολής των τόκων καταθέσεων εφόσον το καθαρό ποσό (δηλαδή έχει αφαιρεθεί η αυτοτελής φορολογία 10% για το 2012 και 15% για το 2013) στους κωδικούς 659 - 660.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπεται στο νομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ρυθμίζει θέματα φορολογικά αλλά και τους τρόπους ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Καταθέσεις, δάνεια, κάρτες και καταναλωτικές δαπάνες νοικοκυριών και επιχειρήσεων μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας με στόχο να περιοριστεί η παραοικονομία που κάποιοι την ανεβάζουν στα 60 δισ. ευρώ ετησίως με απώλεια εσοδων για το κράτος περίπου 20 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις