Δεν τίθεται ζήτημα νέας μείωσης συντάξεων

Σε 918,49 ευρώ ανέρχεται τον Ιούλιο το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις, βάσει της δεύτερης έκθεσης του συστήματος «Ήλιος» που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο κ. Βρούτσης ανέφερε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.714.191.
Ο αριθμός των συντάξεων ανέρχεται σε 4.445.973.
Η μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.303.730.739,24 ευρώ.
Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 918,49 ευρώ.
Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στις γυναίκες ανέρχεται στα 762,24 ευρώ.
Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις στους άνδρες ανέρχεται στα 1.058,47 ευρώ.
Η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη δαπάνη σε συντάξεις, ως ποσοστό του ΑΕΠ (σε τιμές 2010), είναι η Ήπειρος με ποσοστό 17,4%, ενώ αντίστοιχα η περιφέρεια με τη μικρότερη δαπάνη σε συντάξεις, ως ποσοστό του ΑΕΠ (σε τιμές 2010), είναι το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 7,7%.

Περίπου 43.000 συνταξιούχοι όλων των ταμείων δεν πήραν σήμερα τις συντάξεις τους επικουρικές και κύριες, καθώς δεν έσπευσαν να συμπληρώσουν και αυτό το μήνα το σωστό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ από το φάκελό τους.

Σήμερα ο Υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση στις οχτώ το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας,. Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου διαβεβαίωναν πως έως σήμερα δεν έχει τεθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών θέμα νέων παρεμβάσεων στα εργασιακά με μεγαλύτερη ευελιξία σεις απολύσεις και εφαρμογή προγραμμάτων μερικής απασχόλησης για τους ανέργους με αποδοχές 350 ευρώ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων.

Οι ίδιοι παράγοντες του Υπουργείου τόνιζαν πως δεν τίθεται ζήτημα νέας μείωσης συντάξεων προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ταμείων και ιδιαίτερα του ΟΑΕΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις