Στρατηγική συνεργασία της ABC FACTORS με την EBRD για την παροχή ρευστότητας σε ΜμΕ
AlphaBank

Σημαντική ώθηση στη ρευστότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρέχει η ABCFACTORS, Εταιρία του Ομίλου AlphaBank, εξασφαλίζοντας μία νέα χρηματοδοτική γραμμή-tradefinanceύψους Ευρώ 20 εκατ. για υπηρεσίες factoring, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης (TradeFacilitationProgram) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης(EBRD).Ειδικότερα, η νέα συνεργασία της ABCFACTORSμε την EBRDπροβλέπει την παροχή ρευστότητας σε Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, μέσω της προεξόφλησης των εμπορικών τους απαιτήσεων, και με τρόπο που υποστηρίζει τους συναλλακτικούς δεσμούς με τους Πελάτες και τους Προμηθευτές τους.

Με τη νέα πιστωτική γραμμή TradeFinanceτης ABCFACTORS, δίνεται η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του factoring,προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους εξασφαλίζοντας άμεσα κεφάλαιο κίνησης μέσω της προεξόφλησης των τιμολογούμενων απαιτήσεων. Παράλληλα διασφαλίζεται η είσπραξη των απαιτήσεών τους μέσω των υπηρεσιών διαχείρισης ή / και ασφάλισης πιστώσεων, βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το κεφάλαιο κίνησης, στην ιδιαίτερα δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.

Η σημαντική αυτή συμφωνία ανάμεσα στην EBRDκαι την ABCFACTORS ισχυροποιεί περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας του Ομίλου AlphaBankμε τον κορυφαίο διεθνή χρηματοδοτικό οργανισμό.

Η AlphaBankσυμμετέχει επί σειρά ετών στα προγράμματα παροχής εγγυοδοσίας της EBRD, στηρίζοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο και επιθυμούν να ενισχύσουν τη διεθνή τους παρουσία. Η ABCFACTORS, 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου AlphaBank, είναι η πρώτη εταιρία factoringστην Ελλάδακαι ιδρύθηκε το 1995. Κατέχει σταθερά ηγετική θέση στην αγορά του factoringμε υψηλή κερδοφορία και συνεχή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2019ανήλθε σε Ευρώ 4,8 δισ.

«Η δυναμική ανάπτυξη της ABCFACTORSοφείλεται στην υψηλή τεχνογνωσία και στην αφοσίωση των Στελεχών μας καθώς και στην υποστήριξη του Μητρικού μας Ομίλου. Αποστολή της Εταιρίας μας είναι να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους Πελάτες μας, παρέχοντάς τους υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες που δημιουργούν οι σύνθετες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων», σημειώνει η Μαρία Μ. Ράϊκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια της ABCFACTORS.

Η ABCFACTORSπαρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών factoringκαι forfaitingκαθώς και τις παράγωγες υπηρεσίες που εντάσσονται στο SupplyChainFinance. Δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά και σε περίπου 70 χώρες, μέσω του δικτύου ανταποκριτών του συνεργαζόμενου διεθνούς οργανισμού FactorsChainInternational(FCI).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις