Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων
Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων

Ενδεικτικά χθες η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,57%, του 5ετούς στο 0,17% και του 15ετούς στο 0,83%.

Κάποια «αχτίδα αισιοδοξίας» για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας «έριξε» ο δείκτης μεταποίησης PMI ο οποίος τον Νοέμβριο παρουσίασε μη αναμενόμενη βελτίωση και διαμορφώθηκε στις 55,5 μονάδες. Ο αντίστοιχος δείκτης υπηρεσιών κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο (47,3) σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών (42).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 52 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,58% έναντι -0,59% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,17%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύονταν έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,2257 δολ., από το 1,2228 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η διατήρηση του ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος συμβάλει στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Θετικά επηρέασαν το ευρώ τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών και μεταποίησης που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη, ενώ η αισιοδοξία που επικρατεί ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία στις ΗΠΑ για πρόσθετο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης περιορίζει τη ζήτηση για δολάρια.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2246 δολ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις