Βρετανία: Πακέτο στήριξης της οικονομίας 4,6 δισ. λιρών
Βρετανία: Πακέτο στήριξης της οικονομίας 4,6 δισ. λιρών

Η Βρετανία θα εκπονήσει σχέδια για το επόμενο πακέτο οικονομικής στήριξης COVID-19 τη στιγμή του προϋπολογισμού του Μαρτίου, δήλωσε ο Σουνάκ σε δημοσιογράφους

«Νομίζω ότι ο προϋπολογισμός στις αρχές Μαρτίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποτιμήσουμε το εύρος της υποστήριξης που έχουμε θέσει και να καθορίσουμε το επόμενο στάδιο της οικονομικής μας αντίδρασης στον κορωνοϊό εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή».

Ο καγκελάριος είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα παράσχει εφάπαξ «συμπληρωματικές επιχορηγήσεις» 4 δισεκατομμυρίων λιρών για περίπου 600.000 εταιρείες λιανικής, φιλοξενίας και αναψυχής, οι οποίες μπορούν να απαιτήσουν έως και 9.000 λίρες.

Θα υπάρχει επίσης ένα νέο διακριτικό ταμείο 594 εκατομμυρίων λιρών που διατίθεται για τα συμβούλια για την υποστήριξη άλλων επιχειρήσεων που δεν είναι επιλέξιμες για αυτές τις επιχορηγήσεις αλλά επηρεάζονται από τους περιορισμούς.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι ορισμένα μέτρα στήριξης θα διακοπούν την άνοιξη καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα, αφήνοντας ορισμένες βιομηχανίες σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Παράλληλα αμφισβητούν τη δυναμική του Σουνάκ, θεωρώντας πως τα μέτρα υπολείπονται πολύ των απαραίτητων για τη διάσωση εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε μια σειρά πρωτοφανών μέτρων στήριξης από τον περασμένο Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων δανειακών προγραμμάτων και ενός καθεστώτος στήριξης θέσεων εργασίας - αλλά το τελευταίο πρόκειται να καταργηθεί στα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις