Αυτή η τράπεζα προσφέρει στεγαστικά δάνεια με 0% επιτόκιο
Αυτή η τράπεζα προσφέρει στεγαστικά δάνεια με 0% επιτόκιο

Τέτοιου είδους διευκολύνσεις απολαμβάνουν πλέον οι Δανοί πελάτες της Nordea Bank, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 20ετές δάνειο με σταθερό επιτόκιο 0%.

Μία εξέλιξη, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, τα οποία βρίσκονται σε αρνητικό επίπεδο για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Το ημερολόγιο, συγκεκριμένα, έγραφε 2012, όταν η κεντρική τράπεζα μηδένισε το βασικό επιτόκιο, σε μια κίνηση στήριξης της κορόνας έναντι του ευρώ. Έκτοτε, μάλιστα, τα επιτόκια έχουν κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Αποτέλεσμα είναι οι πελάτες της Nordea Bank να καθίσταται οι πρώτοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν στεγαστικά δάνεια, με σαφώς χαμηλότερο επιτόκιο απ’ ό,τι εξασφαλίζει -για παράδειγμα- το αμερικανικό δημόσιο στις εκδόσεις 10ετών ομολόγων.

Μάλιστα, αυτή η τάση αναμένεται να διατηρηθεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς καμία κεντρική τράπεζα της Δύσης δεν πρόκειται να προβεί σε αυξήσεις επιτοκίων, υπό τον φόβο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πέραν της Nordea Bank, στεγαστικά δάνεια με μηδενικά επιτόκια εξετάζει να εκδώσει και η μεγαλύτερα τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή, η αξία της κορόνας ανέρχεται στις 7,44 ανά ευρώ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας να διαμορφώνεται στo εντυπωσιακό -0,490%.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις