Γιατί η οικονομία του διαστήματος είναι τόσο σημαντική για τους ανθρώπους;
Γιατί η οικονομία του διαστήματος είναι τόσο σημαντική για τους ανθρώπους;

Από την υποστήριξη λειτουργιών των κινητών τηλεφώνων έως την καταγραφή των πυρηνικών δοκιμών και την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής, το διάστημα και οι δορυφόροι που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό, παίζει σημαντικότατο ρόλο στη ζωή του πλανήτη. 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, βασιζόμενο σε έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου για το Διάστημα 2019- 2020, παρουσίασε τους ακόλουθους εννέα λόγους για τους οποίους το διάστημα είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους:

1. Οι δορυφόροι βοηθούν στον τερματισμό της παράνομης υλοτομίας, αλιείας και του εμπορίου άγριας πανίδας, ακυρώνοντας περισσότερα από 73 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως παράνομων εσόδων.

2. Το κινητό σου τηλέφωνο είναι ένα από τα 5 δισεκατομμύρια κινητά που είναι συνδεδεμένα σε δορυφόρους στο διάστημα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για χρήση χαρτών, παρακολούθηση κίνησης στους δρόμους, αλλά και εφοδιαστικής.

3. Το διάστημα μπορεί να βοηθήσει τα περίπου 3 δισεκατομμύρια άτομα που δεν έχουν Internet, να συνδεθούν, καθώς οι δορυφόροι καλύπτουν το κενό στην τεχνολογία επικοινωνιών.

4. Περισσότεροι από 160 δορυφόροι μετρούν διαφορετικές παραμέτρους της κλιματικής αλλαγής, βοηθώντας στην καταγραφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

5. 50% όλων των κλιματικών μεταβλητών, μπορούν να μετρηθούν μόνον από το διάστημα.

6. Οι δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις αυξάνονται κατά 70% στη διάρκεια καταστροφών, όπως οι πανδημίες.

7. Έμμεσα, οι δορυφόροι παράγουν οικονομική αξία 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις τηλεπικοινωνίες, το Ίντερνετ, τα χρηματοοικονομικά και άλλους τομείς.

8. Το διάστημα βοηθάει στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης- για 50 χρόνια, οι δορυφόροι επαληθεύουν τις συμφωνίες ελέγχου των πυρηνικών όπλων. Και επιτρέπουν παγκόσμιες ειδοποιήσεις, σε πραγματικό χρόνο, για πυρηνικές εκρήξεις.

9. Σχεδόν όλοι οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, επωφελούνται από τις διαστημικές τεχνολογίες. Έτσι, μια ζωντανή και καινοτόμος διαστημική οικονομία βελτιώνει όλη τη ζωή στη Γη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις