«Συμφωνία-ομπρέλα» για στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Μ. Βρετανίας ετοιμάζουν οι δύο πλευρές
«Συμφωνία-ομπρέλα» για στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Μ. Βρετανίας ετοιμάζουν οι δύο πλευρές

Πρόκειται για μια «συμφωνία-ομπρέλα» που θα καλύπτει τη συνεργασία στους τομείς άμυνας, ασφάλειας, τουρισμού, εκπαίδευσης, εμπορίου, πολιτισμού, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η σύναψη της οποίας αναμένεται εντός των προσεχών μηνών και θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

Ο έτερος πυλώνας των επαφών που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Βρετανό ομόλογό του και την υφυπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής αφορούσε την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Ράαμπ «καλωσόρισε θερμά τις διερευνητικές επαφές» της Ελλάδας με την Τουρκία και εξέφρασε την θέση ότι «η αποκλιμάκωση της έντασης και η αποφυγή προκλήσεων» θα ήταν σημαντικές προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση των επαφών.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι λόγω των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Μ. Βρετανίας- Τουρκίας, η Μ. Βρετανία μπορεί να περάσει μηνύματα στην Άγκυρα προς όφελος και της Ελλάδας και της Κύπρου και της Τουρκίας, δεδομένου μάλιστα ότι τώρα που η Μ. Βρετανία δεν ανήκει στην ΕΕ έχει μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις