Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων

Η ΕΚΤ συνέχισε και την προηγούμενη εβδομάδα (παρά τις αργίες που μεσολάβησαν) με αμείωτο ρυθμό τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ΡΕΡΡ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις αγορές της ΕΚΤ από τις αρχές Απριλίου καθώς η επικεφαλής της ΕΚΤ Κρ. Λαγκάρντ έχει δεσμευτεί ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους θα επιταχυνθούν οι αγορές σε σχέση με το ρυθμό που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ΕΚΤ στο Ευρωκοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο,Τετάρτη, από τον αντιπρόεδρο Louis de Guindos. Στο εσωτερικό πάντως της ΕΚΤ πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες ζητούν να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα για την επίτευξη του στόχου που έχει θέση η Κεντρική Τράπεζα για τον πληθωρισμό, καθώς η μόνιμη αδυναμία επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου επιβαρύνει την οικονομία. Η όλη αυτή συζήτηση φαίνεται ότι ευνοεί τις αγορές ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,86% από 0,84% που ήταν την Παρασκευή έναντι 0,29 % του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,15% από 1,17% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ κυμαίνονταν στο 1,19026 δολ. από 1,1889 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1904 δολ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις