Τσακλόγλου: Στις αρχές του 2022 το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης
Τσακλόγλου: Στις αρχές του 2022 το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Μαζί με τρεις μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική και μία βιωσιμότητας δημόσιου χρέους) πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική».

Ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι στόχος είναι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης να λειτουργήσει στις αρχές του 2022, ενώ υπογράμμισε ότι βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος επικουρικής είναι ότι για κάθε ασφαλισμένο δημιουργείται ατομικός λογαριασμός («κουμπαράς») στον οποίο τοποθετούνται και επενδύονται οι καταβληθείσες εισφορές.

Όπως είπε, στο νέο Ταμείο θα δημιουργηθεί περιορισμένος αριθμός προσεκτικά σχεδιασμένων επενδυτικών προγραμμάτων κύκλου ζωής όπου θα κατευθύνονται και θα επενδύονται, κατ' επιλογήν του ασφαλισμένου, τα κεφάλαια του «ασφαλιστικού κουμπαρά» του.

«Επιπρόσθετα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται εγγύηση του Δημοσίου περί μη αρνητικών αποδόσεων, κάτι που σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος θα λάβει κατ' ελάχιστον επικουρική σύνταξη υπολογισμένη στη βάση της αξίας των καταβληθεισών εισφορών του σε πραγματικούς όρους. Το νέο Ταμείο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα αποτελεί τμήμα της κοινωνικής ασφάλισης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις