Πάνω από τα $70 το αργό για πρώτη φορά από το 2018
Πάνω από τα $70 το αργό για πρώτη φορά από το 2018

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 82 cents ή 1,2% στα 70,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας το συμβόλαιο σκαρφάλωσε μέχρι τα 70,19 δολ. το βαρέλι.

Ώθηση στις τιμές έδωσε η τελευταία έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) στην οποία η υπηρεσία αναθεωρεί ανοδικά τη μέση τιμή για το WTI το 2021 στα 61,85 δολ. το βαρέλι. Η τελευταία εκτίμηση είναι αυξημένη κατά 5% από την προηγούμενη πρόβλεψη της υπηρεσίας.  

Οι αναλυτές περιμένουν πλέον τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η EIA για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών που διενήργησε η S&P Global Platts, τα στοιχεία θα δείξουν πτώση των αποθεμάτων κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 4 Ιουνίου. Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών, θα συμπληρωθούν τρεις διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης των αποθεμάτων.  

Τέλος, το Brent Αυγούστου πρόσθεσε 73 cents ή 1% στα 72,22 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις