Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών οι αποδόσεις των ομολόγων
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών οι αποδόσεις των ομολόγων

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν χθες οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.

Μετά από τη σημαντική αποκλιμάκωση που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει στο μέτωπο της πανδημίας η μετάλλαξη Δέλτα, οι τιμές των κρατικών τίτλων στην ευρωζώνη διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι μηνών.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς στην ευρωζώνη μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων έχει πλέον απομακρυνθεί.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,12% του 10ετούς στο 0,63% και του 15ετούς στο 0,766%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε 0,64% από 0,66% την Παρασκευή έναντι -0,41% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,05% από 1,06%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,18 δολ./ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σημείωσε πτώση 0,38% στις 92.536 μονάδες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις