Βρετανία: Η τιμή του αλουμινίου έφθασε στα 3.000 δολάρια ο τόνος, νέο υψηλό επίπεδο από το 2008
Βρετανία: Η τιμή του αλουμινίου έφθασε στα 3.000 δολάρια ο τόνος, νέο υψηλό επίπεδο από το 2008

Η τιμή του αλουμινίου, που κινείται ανοδικά και αρκετές εβδομάδες, ανήλθε σήμερα στα 3.000 δολάρια ο τόνος, νέο υψηλό επίπεδο από το 2008, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή στην Κίνα και στο πραξικόπημα στη Γουινέα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα παραγωγής βωξίτη, ενός μεταλλεύματος που είναι απαραίτητο για την παραγωγή του μετάλλου.

Ο τόνος αλουμινίου, ενός μετάλλου που χρησιμοποιείται κυρίως στις μεταφορές και τις κατασκευές, έφθασε τα 3.000 δολάρια στις 08:49 ώρα Ελλάδας στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου (LME).

«Υπάρχουν παντού προβλήματα τροφοδοσία» το οποίο «οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του αλουμινίου», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάνιελ Μπρίζεμαν, αναλυτής στην Commerzbank, επικαλούμενος κυρίως τις αυξημένες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, που αναγκάζουν τα χυτήρια να περιορίσουν την παραγωγή τους. Το πραξικόπημα στη Γουινέα ήρθε να προστεθεί στους πολυάριθμους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του μετάλλου, όπως η απεργία σε χυτήριο αλουμινίου στον Καναδά και η πυρκαγιά σε μονάδα επεξεργασίας βωξίτη στην Τζαμάικα, διευκρίνισε ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις