Λιανεμπόριο: Σε υψηλούς ρυθμούς και τον Ιούλιο – Άλμα 14,5%
Λιανεμπόριο: Σε υψηλούς ρυθμούς και τον Ιούλιο – Άλμα 14,5%

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων (για τις υπόλοιπες τα στοιχεία είναι σε τριμηνιαία και όχι μηνιαία βάση), εμφάνισαν κύκλο εργασιών ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποδείχθηκε αυξημένος κατά 14,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 και κατά 7,7% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ετήσια:  

  •     Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 61,6%.
  •     Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 58,6%.  

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση:  

  •     Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 4,8%.
  •     Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 2,9%.  

Οι μεγαλύτερες μεταβολές

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα» που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα.

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα» που παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο υφασμάτων, νήματος πλεκτικής, βασικών υλικών για την κατασκευή κιλιμιών, ταπήτων τοίχου ή κεντημάτων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ψιλικών, όπως βελόνες, κλωστές ραπτικής (ραφοκλωστές) κλπ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις