Εως και 40% χαμηλότερες είναι οι τιμές στου Ρέντη

Από 25% - 40% χαμηλότερες είναι οι τιμές στου Ρέντη σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης, ενώ παράγοντες του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών επισημαίνουν ότι ο τζίρος της αγοράς υπερδεκαπλασιάστηκε πιέζοντας μάλιστα προς τα κάτω τις τιμές και στις γύρω περιοχές.

Όπως μετέδωσε το Mega, η ανταπόκριση των πολιτών στην “αγορά καταναλωτή”, που άνοιξε τις πύλες της στου Ρέντη, είναι μεγάλη. Λειτουργούν δύο ιχθυοπωλεία, αρτοποιείο, κρεοπωλείο ενώ οι καταναλωτές μπορούν ακόμη να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά αλλά και παραδοσιακά προϊόντα.

Ενδεικτικά, το χωριάτικο ψωμί πωλείται προς 50 λεπτά το κιλό έναντι 75 λεπτών εκτός αγοράς, οι τομάτες 80 λεπτά το κιλό αντί για 1,5 ευρώ, οι πατάτες 65 λεπτά το κιλό αντί για 80, το λάχανο 20 λεπτά αντί για 40, τα κρεμμύδια 55 λεπτά το κιλό αντί για 65, τα μήλα 90 λεπτά το κιλό αντί για 1,30, το μπρόκολο 1 ευρώ αντί για 2 ευρώ.

Χαμηλότερες είναι οι τιμές και στα ψάρια με την τιμή του γαύρου να μην ξεπερνά τα 2,5 ευρώ το κιλό, ενώ σε άλλα σημεία πώλησης η τιμή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ, η μαρίδα 3,4 ευρώ αντί για 8 ευρώ, η μπριζόλα λαιμού 3,98 ευρώ αντί για 5,5 ευρώ, το κοτόπουλο 2,48 ευρώ το κιλό αντί για 3,8 ευρώ και ο κιμάς 4,98 ευρώ αντί για 8 ευρώ το κιλό.

Νομοθετική παρέμβαση προκειμένου οι μειώσεις τιμών στην αγορά να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις