Τέλος των φορολογικών δηλώσεων με εισοδήματα από μια πηγή

Το τέλος των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από μια πηγή από το 2014 προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Εξαγγέλλει, επίσης, τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, χωρίς, όπως διευκρινίζει, να υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία των ρυθμίσεων.

Ο κ.Θεοχάρης διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με την εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της.

«Είναι σίγουρο ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ, που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. ευρώ δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός» επισημαίνει.

Αναφερόμενος, στις εκτιμήσεις των πιστωτών για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε καλύτερη εικόνα».

Τονίζει, τέλος, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι «αν δεν πετύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεν θα πετύχει ούτε η ίδια η κυβέρνηση, ούτε η χώρα».

Πηγή www.in.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις