Η εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει τα χρηματιστήρια
Η εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει τα χρηματιστήρια

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη απεικονίζουν πλήρως τα συναισθήματα (αγωνία και φόβος) που υπάρχουν. Οι δύο ρώσικοι δείκτες (MOEX, RTSI) ξεκίνησαν με υποχώρηση 30% με κεφάλαια να φεύγουν από την Ρωσία. Ο RTSI μάλιστα έχει υποχωρήσει περαιτέρω στο (-35%).
Μεγάλη πτώση καταγράφουν και οι υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης που ξεκίνησαν τις συναλλαγές πριν από λίγο. Ο γερμανικός DAX έχει ξεκινήσει με υποχώρηση 4,83%, ο γαλλικός CAC (με -4,26%), ο ολλανδικός AEX (-3,86%), ο ιταλικός MIB (-4%), ο ισπανικός IBEX (-3,5%). Να σημειώσουμε για γεωπολιτικούς λόγους ότι και ο τουρκικός (BIST) χρηματιστηριακός δείκτης υποχωρεί πάνω από 6%.

Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες σήμερα και ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Εκτίναξη τιμών πετρελαίου. Στα 102 δολάρια το βαρέλι το Brent στα 4,92 δολάρια το φυσικό αέριο

Κατά 5,5% εκτινάσσεται η τιμή πετρελαίου σε Brent και WTI, με τα συμβόλαια Μαρτίου του Brent να φτάνουν στα 102 δολάρια/βαρέλι. Το φυσικό αέριο αυξάνεται κατά 6,7% στα 4,92 δολάρια ο μετρικός τόνος. Μεγάλη άνοδο καταγράφουν πολύτιμα και βιομηχανικά μέταλλα.

Ο χρυσός προσεγγίζει τα 2000 δολάρια/ουγγιά ενώ έντονη άνοδο έχουν και τα συμβόλαια εμπορευμάτων (ζωικά και φυτικά).


πηγη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις