Yπό προϋποθέσεις οι πλειστηριασμοί

Έως την 1η Ιανουαρίου του 2015 συνεχίζεται η προστασία των δανειοληπτών που τα δάνεια τους για την πρώτη κατοικία είναι «στο κόκκινο».

Με 152 «ΝΑΙ» και 141 «ΟΧΙ» ψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με το οποίο συνεχίζεται –υπό προϋποθέσεις- η προστασία των δανειοληπτών.
 
Από τους 293 βουλευτές που ψήφισαν συνολικά, «ναί» είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και «όχι» τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ υπήραν και τέσσερις απόντες.

Συγκεκριμένα, απουσίαζαν ο διαγραφείς από την ΝΔ, Βύρωνας Πολύδωρας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Νικολόπουλος και η Σοφία Σακοράφα.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι έμποροι, όπως και οι έχοντες πτωχευτική ικανότητα συμπεριλαμβάνονται - μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες- στη ρύθμιση που αφορά στις καταβολές του 20%, ως ποσοστού της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου, ενώ σύμφωνα με άλλη τροποποίηση «ειδικά οι οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα, δεν θα καταβάλλουν τίποτα», «αντί για άνεργοι με μηδενικό εισόδημα», όπως αναγράφονταν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις