Carrefour Γαλλίας: Πάγωμα τιμών σε 200 προϊόντα πρώτης ανάγκης

«Κλείδωμα» των τιμων σε 200 προϊόντα τα οποία θα πωλούνται κατά μέσο όρο με 2 ευρώ από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου, αποφάσισε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων Carrefour, καθώς οι τιμές των τροφίμων φέρονται να έχουν αυξηθεί κατά 14,5% τον περασμένο χρόνο.

Η τιμή θα παγώσει για 100 λεγόμενα «καθημερινά» προϊόντα, όπως απορρυπαντικό πλυντηρίου, αλεύρι και παιδικές πάνες, και για 100 άλλα που χαρακτηρίζονται «υγιεινά προϊόντα», τα οποία περιλαμβάνουν γιαούρτι, αυγά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και ψωμί και δημητριακά.

«Το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους κατασκευαστές υποδηλώνει περαιτέρω αύξηση (των τιμών). Πρόκειται για ένα νέο βίαιο σοκ για τα πιο εύθραυστα νοικοκυριά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Alexandre Bompard.

Μιλώντας για τον πληθωρισμό των τροφίμων, ο οποίος σύμφωνα με το Γαλλικό Στατιστικό Ινστιτούτο INSEE αυξήθηκε κατά 14,5% μέσα σε ένα χρόνο, ο Bompard είπε: «Το επίπεδο του πληθωρισμού των τροφίμων θα παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό μέχρι το καλοκαίρι, πιθανώς ανεβαίνοντας πάνω από αυτό που επιτυγχάνεται σήμερα».

Οι τιμές των τροφίμων υποτίθεται ότι θα πάγωναν σε όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο η Υπουργός ΜΜΕ Olivia Grégoire, αν και η ιδέα αυτή απορρίφθηκε από τους περισσότερους διανομείς, ανέφερε η Journal du Dimanche.

«Βρήκαμε μια πολύ καλή συμφωνία» με τον Υπουργό Οικονομίας Bruno Le Maire, δήλωσε ο Bompard στη συνέντευξη- σημειώνοντας ότι οι λιανοπωλητές είναι πλέον ελεύθεροι να αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσουν

«Ήταν απαραίτητο όλοι οι παίκτες να μπορούν να δεσμευτούν ταυτόχρονα, αλλά με πλήρη αυτονομία δράσης. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο ισχυρό», πρόσθεσε.

 

Τα σούπερ μάρκετ Intermarché και Système U προχώρησαν σε μεμονωμένες ανακοινώσεις για το μπλοκάρισμα των τιμών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις