Χρυσός: Πάνω από τα 2.000 δολάρια – Πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο
Χρυσός: Πάνω από τα 2.000 δολάρια – Πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά αναρριχήθηκε ο χρυσός, για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, αφού η συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse απέτυχε να μειώσει πλήρως τους φόβους για τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα.

Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 6,5% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδό του από τις αρχές της πανδημίας, μετά την κατάρρευση αρκετών περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών και την αύξηση των ανησυχιών σχετικά με την ελβετική τράπεζα.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, σημείωνε ανοδική πορεία έως και 1% χθες, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει έπειτα από τη συμφωνία που κανόνισε η κυβέρνηση της Ελβετίας για την εξαγορά της Credit Suisse.

Να σημειωθεί ότι είναι μια απότομη ανάκαμψη για τον χρυσό, ο οποίος υποχώρησε τον περασμένο μήνα λόγω των προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει την επιθετική νομισματική σύσφιξη για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών των καταναλωτών.

Όλα τα βλέμματα θα στραφούν τώρα στη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Μια στροφή σε μια λιγότερο αυστηρή πολιτική από τους policymakers σε μια εποχή που ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα υψηλός, θα μπορούσε να ωθήσει τον χρυσό ακόμη υψηλότερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το αν ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει αυτά τα κέρδη θα εξαρτηθεί πραγματικά από το δολάριο, δήλωσε ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις