ΟΠΕΚ+: Καμία αλλαγή στην παραγωγή πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ+ δεν σκοπεύει να προσαρμόσει την παραγωγή πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα, παραμένοντας στην πορεία του παρά τις αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η επικεφαλής του ομίλου, η Σαουδική Αραβία, έχει δηλώσει δημοσίως ότι η συμμαχία των 23 χωρών θα πρέπει να διατηρήσει σταθερές τις προμήθειες για ολόκληρο το 2023, καθώς θεωρεί εύθραυστη την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Αντιπρόσωποι της ομάδας λένε κατ' ιδίαν ότι μια διαδικτυακή συνάντηση των βασικών υπουργών τη Δευτέρα θα διατηρήσει αυτή τη θέση.

Με την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα να επηρεάζει τις οικονομικές προοπτικές και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας να δημιουργούν αβεβαιότητα σχετικά με την προσφορά, δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από το τρέχον σχέδιο, δήλωσαν οι εκπρόσωποι.

Δεκατέσσερις έμποροι και αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεψαν επίσης ομόφωνα ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή από την Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ+, η οποία έχει την εξουσία να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση εάν κρίνει ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή στην πολιτική παραγωγής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις